You are here: Proizvodnja Al i PVC stolarija

AL i PVC Stolarija

El. pošta Štampa PDF

Kao vrlo odgovorno građevinsko preduzeće, koje stoji iza svakog svog projekta u potpunosti, cilj nam je da izvođenje projekta bude 100% naše, tj. da iza svih radova koji se odvijaju na gradilištu bude isključivo naše izvođenje tj. naša proizvodnja. Zbog toga smo gradilišta organizovali tako da se potpuno oslanjaju na svoju proizvodnju. Nedostatak dovoljno kvalitetnih proizvođača AL i PVC stolarije na tržištu, naterao nas je da pokrenemo sopstvenu proizvodnju stolarije i samim tim još više doprinesemo na podizanju kvaliteta gradnje. U savremenom proizvodnom pogonu sa najnovijim mašinama radimo isključivo sa vrhunskim REHAU profilima, i na taj način dobijamo ono što zaista želimo od našeg proizvoda.

PVC profili se svakodnevno upotrebljavaju u gradjevinarstvu i visoko su cenjeni upravo zbog svojih svojstava. Visoko su kvalitetni, osiguravaju potrebnu čvrstoću i nosivost, a elementi izvedeni od PVC profila statički su stabilni. Osim navedenog, PVC profili osiguravaju toplotnu i zvučnu izolaciju, otpornost na vazduh i vodu, te moderan dizajn. Zbog male toplotne provodljivosti plastike PVC stolarija omogućava dobru zastitu od toplote. Hladnoća, toplota i buka ne prodiru u unutrašnjost i mogu se znatno uštedeti troškovi energije za grejanje, odnosno za klima uredjaje.

Prilagodljivost - Po želji kupca

Sa PVC materijalom praktično je moguć svaki dizajn koji se može prilagoditi individualnim željama svakog kupca, odnosno regionalnim zahtevima. Prema nacrtima klijenta moguće je izraditi prozore i vrata najrazličitijih veličina, formi, stila i nacina otvaranja, za staru i novu gradnju, u stambenim zgradama i izgradnji objekata: okretni prozori i vrata, okretno nagibni prozori i vrata, višedelni prozori i vrata sa stubovima i prečagama, dvokrilni prozori bez stubova, rotirajući prozori, fiksno zastakljivanje, prozori sa kosim i okruglim lukom, prozori sa prečkama, ulazna vrata koja se otvaraju na unutrašnju ili spoljnu stranu, podizno-nagibna klizna vrata kao i harmonika vrata.

Uštedite

Kada se uzme u obzir činjenica da 70% gubitaka energije potrebne za zagrevanje odlazi na vrata, prozore i spoljasnje zidove jako je važno odabrati i kvalitetno ugraditi potrebnu stolariju.

 

Prednosti PVC stolarije nad drugim materijalima su brojne, navešćemo samo neke:

 • Jednostavna je za održavanje - povremeno prebrisati mekom krpom umočenom u sapunicu, pojedine delove po potrebi podmazati prema uputstvu proizvodjača;
 • Nije potrebno farbanje
 • Nema rđe i truljenja - drveni i metalni elementi su podložni truljenju i rđanju što ovde nije slučaj; za razliku od drvenih elemenata ovde nije potrebna dodatna zaštita;
 • Nema deformisanja - plastični profili su čvrsti i izdržljivi, otporni su na udarce i ne upijaju vodu;
 • Otporna prema gorenju - plastični profili će goreti samo ako su izloženi jakom izvoru toplote, ovaj materijal je označen kao samogaseći;
 • Odlicna toplotna i zvucna izolacija - savremeni prozori su napravljeni od dva sloja stakla čime se u kombinaciji sa PVC ramovima postiže jos veći uspeh u smanjenju gubljenja toplote.
 • Izradjuje se u različitim stilovima, sa različitim mogućnostima - koje mogu zadovoljiti različite potrebe;
 • Ekološki je opravdana - iako je plastici potrebno dosta vremena da bi se razgradila u prirodi pohvalno je što se PVC materijali mogu reciklirati a takodje i pri izradi štede energiju;
 • Lako se ugradjuje!

Bez obzira da li se radi o novoj gradnji ili restaurisanju stare kuće, svakako je neobično važno odabrati pravu stolariju.
PVC materijal, odnosno stolarija, je vaša najbolja solucija. Mi izrađujemo stolariju visokog kvaliteta i za to se brinu naši visoko kvalifikovani stručnjaci. 

PVC stolarija je primer vrhunske tehnike i dizajna. 
Ima mnogo razloga da se odlučite da dotrajalu stolariju zamenite modernim i ekonomičnim materijalima koji će vaš dom mnogo godina štititi od nepovoljnih vremenskih uslova a vama osigurati miran san bez visokih računa na koje ste navikli ...

 

Vaš pogled na svet

Prozori i vrata s prozorima donose svetlost, osunčanost i sunčevu toplinu u unutrašnjost kuće, predstavljaju pravu komunikaciju između unutrašnjeg i spoljnjeg dela i forkiraju u suštini ukupnu sliku kuće. Presudni su i za harmoničan utisak spoljašnje fasade.

 

REHAU

PVC stolarija izrađena od REHAU petokomornog profila obezbeđuje dihtovanje sa dva naležuća elastična dihtunga sa spoljne i unutrašnje strane. Ako se desi da voda prođe kroz spoljni elastični dihtung ona će kroz otvore za odvođenje vode izaći napolje. Odvod vode je lakši zbog nagiba na štoku prozora. Na taj način ne dozvoljava se vodi da uđe u unutrašnji prostor.

 

 

ZAŠTO REHAU!?

 

 • REHAU se bavi proizvodnjom prozorskih PVC profila od 1958 godine.
 • Svi REHAU profili poseduju znak kvaliteta koji izdaje Nemački institut za obezbeđenje kvaliteta.
 • REHAU prozori svrstani su u klasu IV prema DIN EN 12207 nemačkom standardu, taj standard označava da su prozori napravljeni od REHAU profila nepropusni za vazduh i prodor vode unutar objekta do brzine vetra 120km/h.
 • Koeficijent toplotne provodljivosti prozora proizvedenog od REHAU petokomornog profila je Uf=1.3W/m2K